Новини

«Смаки Буковини» у Берегометі (Берегометська ТГ)

193632443 282082943255277 3880121544328779156 nКоли мова йде про традиційну українську кухню, то на думку відразу спадає наваристий червоний борщ, пухкі вареники, духмяний житній хліб з запашним салом та часником і, звичайно ж, голубці…

Як ця страва прижилася в Україні ніхто достеменно не знає. Дехто вважає, що вона потрапила на український стіл з Молдови, Вірменії, а може й з Туреччини. Щоправда там голубці робили з виноградного листя. Комусь ця страва відома як долма.

Та українцям ця страва припала до душі і стала національною. Кожна господиня має свій рецепт приготування. У гуцульських селах традиційно голубці начиняють кукурудзяною крупою, в центральній Україні – гречкою та шкварками. Гуцулки крутять малесенькі голубці, як мізинчиик, розділяючи капустяний лист на декілька частин.

Ольга Іпатій з смт Берегомет, що на Вижниччині, робить голубці у формі маленьких трикутничків. Листя має бути з квашеної капусти. Для приготування страви використовує кукурудзяну крупу, рис, моркву, цибулю та багато олії, бажано ароматної, «битої».

Готують цю страву на щодень. Ну а яке ж велике застілля без цієї смакоти. Весілля, хрестини, проводи в останню дорогу не обходились без голубців. Цікаво, що у деяких регіонах саме голубці завершують застілля. А вислів «прийти на голубці» означає дуже спізнитися.

View the embedded image gallery online at:
http://www.bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/5319-smaky-bukovyny-u-berehometi-berehometska-th.html?tmpl=component&print=1&layout=default&page=#sigProGalleriaf7acb46eee

упражнения для пресса

Вкусные кулинарные рецепты

шаблоны joomla 2.5 бесплатно