Космос Емми Андієвської

afishaАНОНС

У рамках проєкту «Дифузія», що організував Музей сучасного українського мистецтва Корсаків (м. Луцьк) 16 грудня у Чернівецькому обласному художньому музеї відбудеться відкриття виставки творів відомої художниці та письменниці Емми Андієвської.

Емма Андієвська народилася 19 березня 1931 року в Донецьку. Від 1943 року перебуває за межами України. Американська громадянка. Мешкає в Німеччині. Член ПЕН-клубу, Спілки професійних митців Німеччини, Національної Спілки письменників України, лауреат Міжнародної літературної премії «Тріумф» (2003 р.) і премії «Тетяни та Омеляна Антоновичів» (2018 р.). У 2018 році Емма Андієвська отримала Національну премію ім. Тараса Шевченка в номінації «Література».

Цей проєкт складається з серії гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціал української нації. Виставки вже відбулися у Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому, Кам’янці–Подільському, Тернополі, Вінниці, Маріуполі, Бердянську, Ужгороді та Чернігові. Основою для них стала велика кількість творів, подарована у 2019 році художницею Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.