Таємнича Україна

Ковал АНОНС

Чернівецький обласний художній музей запрошує на виставку «Таємнича Україна» талановитого київського художника родом з Буковини Дмитра Коваля.

«Таємнича Україна» – це масштабний виставковий тур різними містами країни. Дуже символічно, що живописець, який нещодавно відсвяткував своє 30-ти річчя, планує презентувати саме 30 творів і присвятив цей проект ХХХ річниці проголошення Незалежності України. Чернівчани та гості міста мають унікальну можливість першими оглянути живописні твори відомого земляка.

Дмитро Коваль народився 23 жовтня 1990 р. в м. Хотин. Художню освіту пан Коваль почав здобувати ще з малих років: спершу в Хотинській дитячій художній школі, а згодом продовжив навчання в Державній художній середній школі імені Т. Г. Шевченка (м. Київ). Професійну мистецьку освіту художник здобув за спеціалізацією «Живопис» в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури, отримавши диплом з відзнакою. Під час навчання відвідував заняття в творчій майстерні професора, академіка АМУ, народного художника України Василя Гуріна (1939-2018).

З 2017 року Дмитро Вадимович став членом Національної спілки художників України. За свої оригінальні високохудожні твори він отримав визнання та чимало нагород, в тому числі грант Президента України для видатних молодих діячів культури (2019), диплом Національної Академії мистецтв України «За вагомий внесок у розвиток українського образотворчого мистецтва» (2019).

Твори Дмитра Коваля успішно експонуються на персональних та колективних виставках не лише в Україні, але й за кордоном. Нині митець, крім творчої праці, займається педагогічною роботою, передає свої знання, уміння і навички молодому поколінню, викладаючи на факультеті дизайну Фахового коледжу мистецтв та дизайну Київського національного університету технологій і дизайну.

Цей проєкт було обрано Міністерством культури, молоді та спорту України, на конкурсній основі, для отримання Гранту Президента України- фінансової підтримки державою молодих митців для створення і реалізації соціально значущих, масштабних творчих проєктів.

Відкриття виставки 9 лютого о 15. 00

Проєкт відбувається за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, офісу Президента України, Кабінету Міністрів України.