Театральна вистава «Івасик – Телесик»

photo1700572466

Вітаємо, друзі!

Вже 1 грудня о 12:00 в Буковинському центрі культури і мистецтва актори Харківського академічного театру ляльок Павло Савєльєв та Дар'я Кушніренко покажуть вам версію вистави «Івасик-Телесик», яка була народжена під час повномасштабного вторгнення та показана дітям і дорослим у бомбосховищах.

Павло та Дар'я — волонтери. Фактично з перших днів війни зайнялися цією справою в Харкові. Наразі вони співпрацюють з декількома волонтерськими організаціями -"Культурний шок" (хаб Олега Каданова), "It's Close" ("Це близько"), "Л.об" ("лялькова оборона") та "Volonterska ua".

Вистава «Івасик-Телесик» створена за мотивами української народної казки. Хоча ця робота режисерки Оксани Дмітрієвої та художниці Наталії Денисової у першу чергу адресована дошкільнятам та дітям молодшого шкільного віку, вона буде цікава й дорослим. Адже кожна казка містить певний генетичний код, закладений в образах та символіці твору, що дозволяє постановниці перетворити звичайну казкову оповідь на притчу.

Так і подорож Івасика-Телесика на його золотому човнику рікою життя, перебування у загадковому потойбічному світі царства Змія та відродження завдяки силі материнської любові, змушують нас згадати про невпинність природних ритмів, яким підлягає усе живе, дозволяє торкнутися архаїчних коренів роду, відчути магію простору, де примхливо змішалося язичницьке і християнське.

Вистава триває 30 хвилин.

За розповсюдження інформації — окрема подяка.