Всеукраїнський онлайн діалог для представників народних художніх промислів

Depositphotos 76554095 m-2015З метою розвитку та популяризації народних художніх промислів України 22 лютого відбувся перший онлайн діалог представників народних художніх промислів з представниками індустрії гостинності.

Організаторами заходу виступив Офіс розвитку креативних індустрій при Міністерстві культури та інформаційної політики України за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Під час онлайн зустрічі обговорювалися питання співпраці щодо колаборації та інтеграції народних художніх промислів в індустрію гостинності.

Голова Офісу розвитку креативних індустрій Уляна Хром’як ознайомила учасників з метою зустрічі та презентувала програму підтримки представників народних художніх промислів. Радниця начальника Державного агентства розвитку туризму України Дар’я Сонячна додала, що фестиваль Український бренд «Етніка», який відбувався у серпні 2021 року і отримав численні схвальні відгуки, зібравши найкращих майстрів народних художніх промислів з усієї України, відбудеться і цього року в травні.

Під час онлайн діалогу свої творчі здобутки презентували п’ять майстрів з різних куточків нашої держави. Серед презентованих видів - килимарство, ткацтво, вишивка, писанкарство та нанизування бісеру. Майстри також подали власні пропозиції щодо подальшої співпраці. У роботі онлайн діалогу взяла участь методистка з вивчення традиційних ремесел Буковинського центру культури і мистецтва Світлана Проданчук.

Проаналізувавши інформацію, виникла думка про конкретну співпрацю з народними майстрами буковинського краю на предмет презентації їхніх доробків під час наступного онлайн діалогу.