Відбулися обласні навчально-методичні семінари для викладачів музичних шкіл

           1 11 та 2 листопада відбулися два обласні навчально-методичні семінари для викладачів музичних шкіл. Один із них - по класу бандури відбувся офлайн на базі КБУ "Музична школа №1 м. Чернівці".
Семінар зібрав чимало викладачів і директорів з різних куточків області, які приїхали, щоб обмінятися досвідом та знаннями.

Перша частина заходу - творча лабораторія кращих практик, на якій виступили досвідчені фахівці Галина Хаврик, завідувачка-методистка відділу КБУ «Музичної школи №2 м. Чернівці», Галина Клічук, викладачка- методистка КБУ «Музичної школи №1 м. Чернівці», Ольга Гук, викладачка спеціалізації «Народні інструменти» Чернівецького фахового коледжу мистецтв імені Сидора Воробкевича.

Доповідачки продемонстрували презентації своїх тем, підкріплюючи їх відео-фрагментами зі своїх відкритих уроків з учнями. Обговорювалися також поглиблення музично-виконавських здібностей учнів, способи їх розвитку, а також методи навчання гри на бандурі для учнів елементарних підрівнів.

Крім теоретичних доповідей, семінар мав і практичне заняття.

На зустріч з викладачами мистецьких шкіл Буковини приїхав Дмитро Губ'як, заслужений артист України і викладач спеціалізації «Народні інструменти» Тернопільського мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької. Учасники семінару мали нагоду послухати музичні твори відомого педагога та виконавця під супровід електробандури, що заворожило кожного присутнього.
Цей захід став цінним джерелом інформації та натхнення для всіх учасників семіару та відкрив нові горизонти у подальшій роботі викладачів мистецьких шкіл.
 

Паралельно з семінаром для викладачів класу бандури, відбувся офлайн семінар для викладачів музично-теоретичних дисциплін. Захід був організований для педагогів, які вивчають з учнями теоретичні аспекти музичної освіти.

На семінарі присутні мали особливу нагоду познайомитися та послухати кандидатку мистецтвознавства та викладачку-методистку «Дитячої музичної школи №35 м. Києва» Валентину Кулик.

Валентина Олексіївна охоче поділилася своїм багаторічним досвідом роботи з учнями та методичними аспектами навчання музичних теоретичних дисциплін у мистецькій школі.
Однією з ключових тем її доповіді була "Українська пісня
, як одна з базових основ роботи з учнями на уроках сольфеджіо". Викладачка, допомогла учасникам семінару поглянути на українську музичну спадщину через призму пісень та розповіла, як ця народна спадщина може стати джерелом натхнення для викладачів та учнів. Гостя рзповідала також про безліч різних методик у роботі з учнями, серед яких - "настроювання" та як можна навчити дітей відчувати ритм, опановувати ритмоблок. Вона детально розглянула важливі аспекти викладання, зокрема, інтонаційну звуковисотність, взаємодію з вокальною музикою, інтонування, ритмічну структуру та багато інших.
Учасники семінару мали нагоду також почути цікаві пісенні зразки української народної музики та пересвідчитися, як вони можуть бути використані у практиці викладання.

Семінар Валентини Олексіївни Кулик став справжнім відкриттям для учасників, дав можливісь поглянути на українську музичну культуру з нового ракурсу, а інтерактивність та цікаві підходи навчання були важливими аспектами цього семінару.