Фаховий семінар для викладачів вокально-хорових відділів мистецьких шкіл області

1 1

22 листопада на базі КБУ «Музична школа №1 м. Чернівці» відбувся обласний фаховий семінар для викладачів вокально-хорових відділів мистецьких шкіл області.

Учасників семінару привітала завідувачка навчального - методичного відділу мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури Буковинського центру культури та мистецтва Тетяна Петришина.

З доповіддю на тему: «Сучасне вокальне мистецтво - завдання, проблеми та шляхи вирішення в закладах початкової мистецької освіти в контексті роботи музичних шкіл міста та Чернівецької області» виступила Наталія Мацей, викладачка-методистка КБУ «Музична школа №1 м. Чернівці».

Тему «Формування вокальних компетентностей у майбутнього вокаліста на етапі від учня закладу початкової мистецької освіти до студента коледжу мистецтв» розкрила викладачка першої категорії Чернівецького обласного фахового коледжу мистецтв імені Сидора Воробкевича та голова циклової комісії «Спів» Інга Міцан.

На основі цієї доповіді вона разом із студентом 1-го курсу Нікітою Буняком (клас викладача Ігора Раци) та ученицею першої чернівецької музичної школи провела захоплюючий майстер-клас.

Після завершення семінару з присутніми поспілкувалася викладачка – методистка, голова циклової комісії «Хорове диригування» Валентина Гордей.

Спікерам навчально-методичного заходу вручено подяки, а опісля обговорено важливі аспекти подальшої співпраці.