ДОСЯК НАДІЯ

DosjakNНадія Досяк народилася29 червня 2006 року в містечку Сокиряни. Навчається у закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 м. Сокиряни. Паралельно навчається у Сокирянській районній художній школі у старшого викладача Лариси Скаженюк. Надія бере активну участь в мистецькому житті школи, а також у міських, обласних, всеукраїнських конкурсах, фестивалях та виставках.

У 2018 році нагороджена подякою Чернівецького обласного краєзнавчого музею та учбово-методичного центру культури Буковини за участь в обласній виставці «Творчість свободи». У 2018 році нагороджена подякою за участь в обласній виставці «Буковинський розмай» у номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво». Нагороджена подякою за участь в обласній виставці творчих робіт «Україна – НАТО : мистецький погляд», а також подякою за участь в однойменному пленері «Україна – НАТО : мистецький погляд». У 2018 році нагороджена дипломом фестивалю «Рідний край» за І місце у номінації «Декоративно-прикладне мистецтво».

До участі у Всеукраїнській мистецькій програмі «Нові імена України» 2020 року підготувала серію із п’яти тайстр у техніці ткацтва під керівництвом свого викладача. За результатами обласного етапу твори учениці отримали високий загальний бал (10), і вона стала переможцем обласного етапу конкурсу у номінації «Народне мистецтво».

Любить малювати пейзажі з архітектурою. Мріє в майбутньому стати архітектором.