ГАКАВА СОФІЯ

HakavaSСофія Гакава народилася 30 листопада 2006 року у селі Тереблече Глибоцького району. Навчається у Глибоцькому ліцеї та паралельно у 3 класі Глибоцької художньої школи (викладач - Людмили Тодорюк).

Ще у другому класі художньої школи захопилася розписом на склі. Мріє створити серію робіт на склі з писанками, яку почала втілювати під час дистанційного навчання. Учасниця різних виставок та конкурсів. У 2019 році отримала диплом ІІ ступеня за участь в обласній виставці-конкурсі «Буковинський розмай».

Учасниця останньої Всеукраїнської онлайн-виставки «Досить мовчати - давайте малювати». Цього року також підготувала серію з шести композицій намальованих на склі та взяла участь в обласному турі Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена» - 2020 під керівництвом свого викладача. За результатами обласного етапу твори учениці отримали високий загальний бал (10,7), і вона стала переможцем обласного етапу конкурсу.

Софія - цілеспрямована, креативна, з веселою вдачею. Свою меншу сестричку Даринку також заохочує до малювання. Окрім навчання у художній школі є учасником шкільної команди з карате. У майбутньому мріє стати поліцейською.