ДЕНИСОВА ОЛЬГА ВОЛОДИМИРІВНА

DenisovaМайстриня нанизування бісеру, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України (2023), лауреатка стипендії Президента України для молодих майстрів народного мистецтва (2017).

Народилася 9 червня 1983 р. у місті Чернівці. Закінчила Чернівецьку художню школу імені Миколи Івасюка та філологічний факультет Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Захоплення народним одягом, вишивкою, технікою нанизування бісеру з’явилося разом із початком роботи у Чернівецькому обласному художньому музеї на посаді завідувачки наукового сектору декоративно-прикладного мистецтва.  Робота в музеї відкрила широкі можливості для наукової роботи, оскільки працює над вивченням різних галузей образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Результатом наукових пошуків Ольги Денисової стали публікації у місцевих та всеукраїнських періодичних виданнях, а також збірниках наукових праць.

У творчості майстриня популяризує буковинську орнаментику та колорит, використовує зразки візерунків майстра-орнаменталіста Георгія Гараса. Серед розмаїття робіт Ольги Денисової як вишивані твори, так і виконані у техніці бісерного ткацтва: ґердани, силянки, краватки, сережки тощо.