БАЛАНЕЦЬКИЙ ЯРОСЛАВ ТИТОВИЧ

balaneckyj

Майстер народного малярства, атестований Національною спілкою майстрів народного мистецтва України «народним майстром» (2015).

 Народився 25 квітня 1955 року в селі Кліводин Кіцманського району Чернівецької області.

 Спеціальної фахової освіти майстер не має, однак від народження тонко відчуває гру барв, їхні найменші відтінки й переливи, а також композицію твору і розуміння сюжетної лінії. У юні роки познайомився з професійними майстрами пензля, які дали чимало фахових уроків молодому художнику. Майстер віддає перевагу зображенню буковинської природи, а також створює сюжетні композиції. Найбільше захоплюють митця різноманітні явища природи, які він майстерно відтворює на полотні («Захід сонця», «Ранковий туман», «На світанку», «Зима у лісі», «Літній дощ» тощо) та особливо залюблений у стихію води, бо пейзажі, де зображена річка Прут по-особливо проймають та одухотворюють. Все життя Ярослав Баланецький працював художником-оформлювачем.

 Неодноразовий учасник багатьох міжнародних, обласних та районних виставок. Бере постійну участь в обласних виставках образотворчого мистецтва, ярмарках та фестивалях. Його роботи прикрашають галереї різних країн світу: США, Канади, Німеччини, Італії. 

     Помер 20 жовтня 2023р.