Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/November/33
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/November/33

Новини

Співпрацюємо з майстрами народних ремесел та художниками-аматорами

Співпрацюємо з майстрами народних ремесел  та художниками-аматорами 1-3 листопада 2017 року на базі Учбово-методичного центру культури Буковини відбулася творча лабораторія на тему: «Організація роботи методистів районних клубних закладів з майстрами народних ремесел та художниками-аматорами образотворчого мистецтва». Зі слухачами творчої лабораторії зустрівся директор Учбово-методичного центру культури Буковини, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк.

 

Він зосередив увагу присутніх на актуальності теми, на проблемах та завданнях, які стоять перед клубними працівниками, а також обговорив питання спільної роботи методистів районних клубних закладів з майстрами народних ремесел та художниками-аматорами образотворчого мистецтва. Учасники творчої лабораторії прослухали лекцію «Принципи і сутність української традиції в сучасному образотворчому та декоративно-ужитковому мистецтві», відвідали майстерню-світлицю народних ремесел і декоративно-ужиткового мистецтва на базі Учбово-методичного центру культури Буковини.

 З темою «Організація краєзнавчої діяльності у напрямку дослідження, збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини» виступила завідувач науково-методичного кабінету дослідження та збереження традиційної культури УМЦКБ Іванна Стеф’юк.

 Цікавими та насиченими були практичні заняття і майстер-класи на теми: «Традиційна буковинська вишивка» - (Н.Пташинська, майстер народної вишивки), «Техніка нанизування бісеру» - (Г. Сетна, майстер народної вишивки та нанизування бісеру), «Відтворення, збереження та популяризація народного мистецтва (мікровишивка)» - (Г. Михайлишина, майстер народної вишивки). Окрім цього, учасники творчої лабораторії мали змогу ознайомитися з колекцією реставрованих вишиванок, картин, скатертин, чоловічих і жіночих сорочок, вишитих бісером, зразками старовинних та власних орнаментів народних майстринь.

          Побували учасники творчої лабораторії і в Чернівецькій гімназії №4, де в музеї народної вишивки й одягу західних областей України «Дивотвір» зустрілися з його завідувачем - заслуженим майстром народної творчості України, лауреатом обласної премії імені Г.Гараса Михайлом Покиданцем. Він ознайомив відвідувачів з експозицією вишитих рушників, що інтерпретують образи Кобзаря під назвою «Шевченкові думи в мистецьких узорах».

{gallery}2017/November/33{/gallery}