Новини

Прищеплюємо молодому поколінню любов до традиційної культури

1 415 грудня на базі Буковинського центру культури і мистецтва у співпраці з Стрілецькокутським загальноосвітнім навчальним закладом відбувся день знайомства із традиційною культурою.

Гостями мистецької студії «Етноарт» стали учні філії села Стрілецький Кут Мамаївської дитячої художньої школи. Захід у майстерні-світлиці народних ремесел та декоративного мистецтва провели мистецтвознавиця, дослідниця, методистка науково-методичного кабінету дослідження та збереження традиційної культури Альона Беженар і методист навчально-методичного відділу мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури Василь Беженар.

Молоді таланти отримали чимало пізнавальної інформації по нематеріальній культурній спадщині Буковинського і Бессарабського краю. Вони також дізналися про цікаві народні традиції та звичаї, унікальні технології ткацтва, малого бондарства, сукнарства, гончарства, ложкарства, соломоплетіння, писанкарства, витинанкарства, кушнірства, малярства, вишивання, різьбярства, іконопису на склі тощо.

Увагу присутніх зосередили на тих елементах нематеріальної культурної спадщини, які внесені до обласного переліку і на ті, що плануються. Занурившись у народну традицію, діти осягнули не лише функціональне, утилітарне, обрядове та естетичне призначення рідкісних експонатів, а й їхню знаково-символічну мову. Під час заходу учні зрозуміли, наскільки важливо цінувати і берегти культуру свого народу.