Новини

ПРО БУКОВИНСЬКУ ТРАДИЦІЮ У ЛЕКЦІЇ «УКРАЇНСЬКА ФОЛЬКЛОРИСТИКА В ІМЕНАХ»

1 113 листопада відбулася онлайн-зустріч в рамках курсу «Українська фольклористика в іменах», і своїми дослідженнями мала нагоду поділитися зі слухачами завідувачка науково-методичного відділу дослідження та популяризації традиційної культури Буковинського центру культури і мистецтва, кандидатка філологічних наук Іванна Стеф'юк. Організаторка зустрічі - старша наукова співробітниця відділу української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича, професорка кафедри української літератури ПНУ ім. Василя Стефаника, мистецтвознавиця Наталія Мочернюк.

«Тиждень почався знаменито», - натхненно зазначила поважна організаторка. Відвідувачами зустрічі  стали магістри-філологи Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. На занятті йшлося про витоки дослідницького інтересу до фольклору у гості зустрічі, про специфіку тлумачення світоглядних практик традиційної культури Буковини, про роль живого обрядового середовища для розвитку фольклорних жанрів, а також про постфольклор.

Іванна Стеф’юк також векторно висвітлила діяльність Буковинського центру культури і мистецтва та етнографічного проєкту «Спадщина», розповіла про експедиційну роботу нашої установи.

Щиро дякуємо філологічному факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за радість і честь співпраці.