Новини

Мистецтво у душі

1 1Сьогодні у приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка відбулася презентація обласної виставки творчих робітучнів художніх шкіл краю «Мистецтво у душі», присвяченої 160-річчю від дня народження української письменниці, громадської та культурної діячки Ольги Кобилянської.

Це ювілейний, десятий, рік для спільного проєкту Буковинського центру культури і мистецтва та художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв області. Мета його – ширше долучити юних художників до пошанування славних особистостей Буковини. І саме 10 років тому такий проєкт відбувся з нагоди відзначення 150-річчя Ольги Кобилянської.

У цьогорічній експозиції переосмислення життя і творчості письменниці проявилося в художніх роботах юних талантів з 24 художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв області у майже сотні цікавих робіт, виконаних різними техніками образотворчого мистецтва.

Учасників виставки на презентації привітав Петро Брижак, начальник відділу супроводу реформ та аудиту місцевих програм Чернівецької обласної ради, який зауважив значимість подібних проєктів у вихованні молодого покоління, які об’єднують усіх учасників освітнього процесу: дітей, викладачів, батьків.

Очільник Буковинського центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк розповів про багато напрацювань учнів та викладачів мистецьких шкіл краю, які забезпечили успішність проєкту, важливість якого в національно-патріотичному вихованні та культурно-просвітницькому значенні важко переоцінити.

Директорка Чернівецької художньої школи імені Миколи Івасюка Тетяна Гакман поділилася враженнями від роботи з учнями над темою, зокрема вибором твору письменниці та окремих персонажів, ескізуванням та успішними результатами, які представлені на виставці.

У заході взяли участь вихованці Чернівецької музичної школи №2 Ольга Лещук, Іван Форост, Вікторія Мецкан, Іван Цуркан, які виконали акапельно та у супроводі бандури пісні сучасних українських композиторів.

На презентацію завіталиучні тавикладачі художніх шкілобласті, вищого професійного художнього училища№5м. Чернівці, працівники установ культури.

Захід модерувала Любов Шилюк, очільниця відділу мистецтв ЧОУНБ ім. М. Івасюка.