Багатолюдною і такою, що викликала жваве обговорення, виявилася етнографічна студія з рецептами від проєкту «Спадщина» Буковинського центру культури і мистецтва. Що таке кулеша (мамалига), токаня, бануш (банош), чир, начинка і ще багато іншого обговорювалося на занятті, а також мова йшла про перші етнографічні описи кукурудзяних плантацій на території сучасної Чернівецької області, які датуються ще ХІХ століттям.
Левова частка лекції – види та рецепти буковинських начинок, дані взято з проєкту Буковинського центру культури і мистецтва «Смаки Буковини» (керівник – Микола Шкрібляк).
Захід відбувався у «Гончаренко-Центрі. Чернівці» і такий формат відкритих лекцій є уже традиційним.
http://www.bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/7542-etnohrafichna-studiya-pro-stravy-z-kukurudzy.html#sigProGalleria70c577f7b9