Новини

ЕТНОГРАФІЧНА СТУДІЯ ПРО СТРАВИ З КУКУРУДЗИ

1_1

Багатолюдною і такою, що викликала жваве обговорення, виявилася етнографічна студія з рецептами від проєкту «Спадщина» Буковинського центру культури і мистецтва. Що таке кулеша (мамалига), токаня, бануш (банош), чир, начинка і ще багато іншого обговорювалося на занятті, а також мова йшла про перші етнографічні описи кукурудзяних плантацій на території сучасної Чернівецької області, які датуються ще ХІХ століттям.

Левова частка лекції – види та рецепти буковинських начинок, дані взято з проєкту Буковинського центру культури і мистецтва «Смаки Буковини» (керівник – Микола Шкрібляк).

Захід відбувався у «Гончаренко-Центрі. Чернівці» і такий формат відкритих лекцій є уже традиційним.