ТАКА ДАВНЯ І СУЧАСНА ВИТИНАНКА

img1-1(майстер-клас онлайн-проекту «Буковинське Різдво»)

Народні прикраси, іграшки (відео перше).

Напередодні Різдва Христового та Новоріччя за традицією ми прикрашаємо ялинку, власне житло, постійно у пошуку оригінальних ідей що подарувати рідним, друзям, близьким.

Творчий колектив Буковинського центру культури і мистецтва завдяки участі майстрів народного мистецтва в онлайн-проекті «Буковинське Різдво» вирішив допомогти Вам у цьому. Цікаві майстер-класи з різних видів народних ремесл, що побутують в Україні, зокрема на Буковині, пропонуємо Вам повторити у колі сім’ї, друзів чи колективу, де працюєте. Створіть свою різдвяну прикрасу чи іграшку.

А опісля надішліть фото та відео уже виготовлених власних виробів (https://www.facebook.com/messages/t/103888124916717 ). Тоді й Ви станете частиною великого Буковинського Кола Коляди, яке ми надумали створити найбільшим в Україні (поки що онлайн).

Перший майстер-клас з витинанкарства для Вас проводить Василь БЕЖЕНАР, народний майстер Національної спілки майстрів народного мистецтва України, володар стипендії Президента України для молодих майстрів народного мистецтва (2016, 2018 рр.).

***

ВИТИНАНКАРСТВО.  Цей, колись популярний в Україні, вид народного декоративного мистецтва в останні десятиліття набув свого розквіту. Хоча донедавна був несправедливо призабутий. Вважався таким, що має небагато художніх можливостей у розвитку сучасного мистецького простору. Але за три десятиліття незалежності України серед майстрів народного мистецтва нині маємо чимало талановитих художників-витинанкарів, які дивують своєю творчою фантазією та витонченою технічною майстерністю.

Саме креативність і неабияке вміння працювати зі звичайним папером та іншими допоміжними матеріалами додадуть Вам натхнення у створенні неповторних прикрас на різдвяну ялинку, для дизайну інтер’єру та екстер’єру Ваших осель, а то й у виготовленні унікального пам’ятного дарунка на Різдво.