Громади об`єднали зусилля: талановиті діти Глибоччини здійснили подорож визначними місцями України

69445602 2457356011167954 5897353361446928384 nФінансову підтримку заходу, який вже став очікуваною подією, цього року надали голова Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк, голова Чагорскої ОТГ Георгій Коблюк, екс-депутат Верховної Ради України Григорій Тіміш, працівники галузі культури. Вже четвертий рік поспіль відділ культури і туризму Глибоцької райдержадміністрації реалізує проект «Червона доріжка», мета якого – плекати творчу еліту краю. Переможці фахових конкурсів та фестивалів – учні музичних та художньої шкіл району, гуртківці клубних та бібліотечних закладів культури отримують нагороди за здобуті досягнення. Зовсім юні переможці нагороджуються цінними подарунками за сприяння Глибоцької райдержадміністрації та Глибоцької райради, а діти віком від 12 років – безкоштовною поїздкою визначними місцями України.

 

Цього року "Червона доріжка" привела до Меджибожа та Вінниці. Велич і слава фортеці "Білий Лебідь", де бували Богдан Хмельницький, Тарас Шевченко, Державного історико-культурного заповідника, захоплюють. Музей пам`яті жертв Голодомору, довершено створений під керівництвом художника, скульптора Миколи Мазура, проймає до глибини душі. Військово-історичний музей Повітряних Сил Збройних Сил України сповнює гордістю за свою державу та її героїв. Мультимедійний фонтан «Рошен» надихає на нові творчі пошуки та здобутки.  

Участь у поїздці взяла рекордна кількість екскурсантів - 73, що мешкають в смт. Глибока, селі Михайлівка Глибоцької ОТГ, селах Кам`янка, Турятка, Старий Вовчинець, Чагор та Молодія Чагорської ОТГ. У попередні роки переможці фахових конкурсів та фестивалів двічі побували у Києві, відвідали Львів, Золочів, Тернопіль. З кожним роком кількість переможців зростала: 18 - у 2016, 38 - у 2017, 45 - у 2018 і 59 – у 2019 роках. Перемоги наших дітей з року в рік набирають обертів, тож хочеться вірити, що й надалі фінансування такого вдалого проекту триватиме. Адже відомо, якщо ви хочете дізнатися про Україну - студіюйте підручники, якщо хочете закохатися в неї - збирайтеся у подорож. У такий спосіб без зайвого пафосу плекається здоровий патріотизм не лише юного, але й зрілого поколінь.

Олена РЄПІНА,

начальник відділу культури і туризму

Глибоцької РДА