Вшанували воїнів-афганців

 DSC0033Існують дати, про які не варто нагадувати зайвий раз, бо вони не стираються з пам'яті народної. 15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли закінчився рахунок втратам наших солдатів. У Кельменецькому центральному будинку народної творчості та дозвілля відбувся захід з нагоди 33-ї річниці виведення військ з Афганістану.

На захід запросили Кельменецького селищного голову Богдана Олійника, головного лікаря Кельменецької лікарні Олександра Доготаря та головного лікаря сімейної медицини Дмитра Дмитрука. Серед запрошених учасників був присутній заступник селищного голови Дмитро Власов, який є учасником бойових дій на території інших держав.

 З вітальним словом до побратимів звернувся голова Кельменецької громадської організації Української спілки ветеранів Афганістану Василь Дворак. Розпочався захід у форматі "питання - відповідь", де всі присутні могли звернутися до Кельменецького селищного голови та головних лікарів з питаннями про наболіле.

Ведуча заходу Ірина Видиш продовжила святкову частину. Піднесений та водночас хвилюючий настрій створили зворушливі виступи працівників культури та учасників аматорських колективів - дуету ЦБНТД у складі Миколи Ганіна та Володимира Паламарчука, Олексія Бабина та Ангеліни Верлан. Жодне свято для воїнів-інтернаціоналістів не обходиться без виступів неодноразового лауреата конкурсу "Афганської пісні" Володимира Щербатюка. На завершення усіх присутніх піснею привітала Анна Щербатюк.

Всі учасники святкового дійства вшанували пам'ять ветеранів Другої Світової війни та воїнів - побратимів покладанням квітів до Братської могили та пам'ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам.