Сила поетичного слова…

356779709 296490996053352 8618423712899505299 nПоезія варта того, щоб бути постійною супутницею у нашому житті, надихати, підтримувати, навчати та любити. Вона формує світогляд і уяву, прищеплює любов до отчого краю, до людей, до Батьківщини.

В Сокирянській центральній бібліотеці відбулась цікава літературно – творча зустріч з поетом – початківцем Михайлом Георгійовичем Стецем, який родом із села Вітрянка, дитячі та юнацькі роки його пройшли в місті Сокиряни, а на даний час мешкає в м. Чернівці. На поетичний захід зібралися шанувальники його творчості: друзі, однокласники митця – Ігор Гультай та Сергій Кметюк, бібліотечні працівники.

Ведуча заходу директор центральної бібліотеки Оксана Георгіян представила гостя і розповіла про його творчий та життєвий шлях. Пан Михайло – надзвичайно творчий, креативний, багатогранний і поважний чоловік, пише поезію, яка в нього знову пробудилася під час повномасштабного вторгнення росії на нашу рідну землю.

Зворушливо й проникливо автор читав свої патріотичні вірші, в яких горе, біль від втрат і розлук, помста, лють, віра, любов до Батьківщини і всеперемагаюча надія – почуття, які породжує ця жорстока війна. Кожен його вірш з емоційним забарвленням, сповнений глибокого змісту, написаний з епізодів війни. До щему вразили вірші про перший день війни, Маріуполь, Бучу, Бородянку та ін.

Спілкування продовжилося у дружньому колі за чашечкою чаю, під час якого однокласник гостя Ігор Гультай розповів свою історію перебування під час окупації в місті Скадовську Херсонської області. Зустріч пройшла в теплій, душевній атмосфері поетичного духу.

На завершення заходу ведуча Оксана Георгіян подякувала поету за його творчість, яка заполонила не одну душу та побажала йому натхнення, творчих успіхів та вдячних читачів. Хай все буде на висоті! А нашій Україні – мирного неба та якнайшвидшої Перемоги над ворогом!

Все буде Україна!