Заспіваймо пісню за Україну

12У Хотинському районному будинку народної творчості та дозвілля на знак увічнення пам‘яті земляків, котрі загинули в зоні проведення АТО - Олександра Боднарюка та Валерія Ротаря вже вдруге відбулися щорічний фестиваль патріотичної пісні «Заспіваймо пісню за Україну» та конкурс патріотичного малюнку «Палітра юних».

Присутні на заході пригадали загиблих героїв Хотинщини, переглянувши на екрані відеосюжети про їхній бойовий шлях. Програму фестивалю розпочали учасники зразкової аматорської вокальної студії «Щасливі діти» Хотинського РБНТД та зразковий художній колектив «Сяйво» Хотинської гімназії піснею «Заспіваймо пісню за Україну».

По-дитячому щиро і відверто висловили свою любов до Батьківщини учасники молодшої вікової категорії Єва Варман у пісні «Україна, краю», Анастасія Рибак – «Ми разом», Михайло Шилов - «Дитинства світ», Злата Поперечна - «Рушничок».

Чуттєво і зворушливо виконали вокальні композиції учасники середньої вікової групи - студійці «Щасливі діти» з однойменною піснею, Діана Молюсків – «Ми за мир, ми за волю», Богдан Дубчак – «Співай, перлина Україна», Вікторія Гермаківська – «Україна», Софія Боднар «Мій світ», Марія Трубчак – «Землі ніхто не вибирає», Каріна Волошина – «Квітка», Ольга Бонар – «Пташечка», Дар‘я Бранашко – «Над Україною», Богдана Главацька – «Українське попурі», Анна Московчук – «Мій край», Дар‘я Коломеєць – «Україна-мати», Марія Яцюк – «Я люблю тільки тебе», Валерія Ткаченко – «Три поради», Іванна Ткач – «Молитва за Україну», вокальний ансамбль «Домінанта» – «Ти повертайся».

Збентежили до сліз і виступи учасників старшої вікової категорії - «Мій край» у виконанні Тетяни Брабин з Перебиківців, «Мати журавлика жде» – Нелі Авдєєвої з Хотина, «Не твоя війна» – Ольги Сарман з Хотина, «Виростеш ти, сину» – сім‘ї Вовчуків з Бочківців і «Тихо над річкою» – тріо Любові Ярошевської, Марії Гайдаржій, Нелі Авдєєвої з Хотина. Додали оптимізму і звеселили музичні композиції у виконанні Валерія Банаря з Бочківців «Пісня про Хотин», Аліни Георгіци з Ярівки – «Сім‘я», вокальної групи з Недобоївців – «Їдуть, їдуть козаченьки» та ансамблю гармошкарів – попурі на теми авторських пісень Григорія Гайдеєка, родинного ансамблю з Атак – «Україно, мій пісенний краю» та дуету Валерія Банаря і Людмили Мостової з Бочківців – «Там, де ми ходили».

Батьки Олександра Боднарюка – Ольга Іванівна та Василь Олексійович разом із заступником голови Хотинської районної ради Андрієм Коломейцем та заступником голови райдержадміністрації Світланою Брус нагородили усіх учасників фестивалю дипломами. З рук матері Валерія Ротаря – Марії Василівни отримали почесні нагороди за творчі вміння змалювати на папері патріотичні почуття та солодкі подарунки учасники конкурсу «Палітра юних».

Розчулені батьки героїв висловили щиру подяку учасникам та організаторам фестивалю за пам’ять про їхніх синів, за патріотизм, за справжню українську пісню та побажали талановитим жителям Хотинщини стільки теплих і щирих напутніх слів, що додому вони поверталися окрилені мріями та ще з більшим бажанням творити, працювати, жити...