Урочистості з нагоди 205-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря у Драчинцях

DSC0841310 березня у Драчинцях на Кіцманщині відбувся урочистий масовий захід з нагоди 205-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка під назвою «Шевченкове слово у серці мойому, - воно життєдайна джерельна вода”, який організували та провели працівники місцевого будинку культури та вчителі Драчинецького опорного ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

 

На початку заходу священик Свято-Михайлівської церкви отець Василь у супроводі учасників чоловічого хору відслужив громадську панахиду. Ведучі урочистого дійства - Максим Темчук та Ксенія Кричун після хвилини мовчання у пам’ять про загиблих героїв за волю і незалежність України, запрошували до виступу сільського голову Корниля Прокопця, голову сільської ради ветеранів Марію Крушельницьку-Угренчук, голову осередку обласної організації Всеукраїнського товариства політв'язнів і репресованих Олександру Гасяк та ученицю 8-го класу Анастасію Іричук, які у своїх виступах відзначили що, кожен великий народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для нас, українців, є Тарас Григорович Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичайної долі та неймовірного таланту, яка здобула світову славу, розповідали про віхи його біографії, аналізували твори Великого Кобзаря й наголошували на їхній актуальності.

Учасники та вітальні групи опорного ЗЗСО, будинку культури та дошкільної установи ”Теремок” декламували вірші та уривки з поетичних творів Тараса Шевченка. Інсценізацію ”Свічка Тараса” відтворили Іван Вербельчук та Анастасія Іричук, патріотичну пісню “Вольная воля” виконала Аліна Петрюк. На завершення урочистостей присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника Т.Г.Шевченку.