Верба б'є, не я б'ю, за тиждень – Великдень!

DSC 8247"Верба б'є, не я б'ю, за тиждень - Великдень”, - під такою назвою у будинку культури села Драчинці Кіцманського району відбувся пізнавально-розважальний масовий захід. Його підготували та провели працівники будинку культури за активної участі вихованців дитячих колективів.

Ведучі заходу - Анастасія Верстюк і Денис Танасюк розповіли про історію виникнення свята, його звичаї і традиції. Учасники та гості заходу радісно зустріли Весну (Марина Нявчук), яка привітала зі святом і повела перший весняний хоровод. А хлопчик Вістунець (Тимур Михайлюк) приніс звістку про Вербну неділю і легенько торкався вербовою гілочкою присутніх зі словами: «Верба б’є, не я б’ю, За тиждень – Великдень! Будь здоровий, як вода і багатий, як земля».

Звучали вірші про весну, Вербну неділю, Великдень у виконанні Анастасії Вудвуд, Максима Серни, Вікторії Кузьмич, Анни Скрипник, Богдана Казиміра, Вікторії Попович, Віталія Іричука, Вікторії Боднарюк, Дарини Аврам, Дарини Бельцик, Анастасії Попадюк. Пісні виконували Тетяна Кошурбак, Вікторія Попович, Анастасія Вудвуд та Анастасія Попадюк. Хореографічними композиціями “Веснянка”, "Весняні квіти” та "Подоляночка” потішили учасники студії народного та сучасного танцю "Сонечко”(керівники - Людмила Верстюк, Ніна Верстюк та Октавіан Верстюк).

Під час заходу відбулися ігри "Вербовая гілочка” та "Вербич”, конкурси і вікторини. На завершення святкового дійства присутніх привітав директор будинку культури Октавіан Верстюк. Після його слів учасники пішли до глядачів, торкаючись їх вербовими гілочками та промовляли: «Верба б’є, не я б’ю, за тиждень – Великдень!» Глядачі щиро дякували організаторам та учасникам за цікавий масовий захід, а згодом усі присутні зробили спільне фото на згадку.