Святкові заходи у Драчинцях

81403792 3251161344900481 5638866162100994048 oУ селi Драчинці, що на Кіцманщині, у новорічно-різдвяні дні в місцевому будинку культури для понад сотні маленьких гостей, які прийшли разом з батьками, бабусями та дідусями, організували справжнє казкове свято. Усіх присутніх зачарувала театралізована казка «Новорічні пригоди Мишольди», яку підготували для малят керівники та учасники аматорських колективів будинку культури.

Треба було бачити переповнені емоціями щасливі обличчя маленьких глядачів! Дід Мороз (Максим Наумик) зі Снігуронькою (Ірина Нявчук), Мишольда(Анастасія Верстюк), учасники театрального колективу, а також учасники хореографічних колективів «Драчинецький сувенір», «Пролісок», «Ексклюзив» та хореографічної студії «Сонечко», вокалісти будинку культури радо вітали дівчат і хлопчиків. Захоплюючі конкурси, дружні хороводи та веселі пісні довкола ялинки створювали веселий новорічний настрій. Кожен з маленьких гостей отримав від Діда Мороза та Снігуроньки новорічний подарунок.

До Різдва Христового у стінах Драчинецького будинку культури вже не вперше відбувся фольклорний фестиваль народних колядок - різдвяні зустрічі у Драчинцях «Добрий вечір, щедрий вечір». На фестинах можна було не лише почути автентичні буковинські колядки, а й вивчити їх та заколядувати. Цього року на ХХІV відкритий традиційний фольклорний фестиваль колядок до Драчинців з’їхалися фольклорні колективи Кіцманського та Вижницького районів. Для численних глядачів колядували та вітали зі святом колективи місцевого будинку культури - вітально-обрядовий гурт, аматорський фольклорний колектив «Берегиня», зразковий аматорський танцювальний колектив «Драчинецький сувенір», хореографічна студія «Сонечко», народний аматорський театр, солістки-вокалістки Наталія Жара та Крістіна Ткачук, читці Анастасія Верстюк та Денис Прокопець, а також вихованці дошкільної установи “Теремок”.

Завітав на свято аматорський фольклорний колектив «Козачка» будинку культури села Киселів, аматорський фольклорний колектив «Бурдеяночка» клубу села Бурдей, аматорський фольклорний гурт “Надвечір'я” клубу села Глиниці, аматорський вокальний квартет Церкви Різдва Пресвятої Богородиці села Глиниці, народний аматорський хоровий колектив будинку культури села Оршiвцi Неполоківецької ОТГ, аматорський фольклорний колектив “Зоренька” будинку культури села Ставчани Ставчанської ОТГ, зразковий аматорський ансамбль бандуристів “Передзвін” будинку культури села Шишківці, аматорський фольклорний гурт “Дубівські колядники” клубу села Дубівці, аматорський вокальний колектив Церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Дубівці, народний аматорський хор будинку культури міста Вашківці Вашківецької ОТГ.

Дійство тривало понад три години. Сільський голова Корниль Прокопець та директор будинку культури Октавіан Верстюк привітали глядачів і учасників фестин. Колядники були нагороджені дипломами фестивалю та цінними подарунками завдяки спонсорській допомозі товариства «Драчинецьке–1», директор - Роман Буздуга, керівника фермерського господарства Андрiя Сливки, пiдприємцiв Петра Черевка та Марії Нявчук, а також працівників місцевого будинку культури.

Вправні ведучі святкового дійства Світлана Попович, Василь Бороненков, Вікторія Піц, Іван Вербельчук побажали усім присутнім: «Хай зіронька, що засяяла на наших різдвяних зустрічах, яскраво сяє до наступного року, до «Коляди»-2021, на яку ми запрошуємо всіх учасників цьогорічного фестивалю».

А 14 січня театральний колектив будинку культури села Драчинці з театралізованою композицією “Драчинецька Диканька” брав участь у районному конкурсі маланкувальних колективів та здобув почесне друге місце.

Октавіан ВЕРСТЮК,

художній керівник БК с. Драчинців