Дистанційне навчання у Кіцманській художній школі

изображение viber 2020-05-10 18-13-40У Кіцманській художній школі дистанційним навчанням охоплені всі учні. У кожному класі створені групи у меседжері «Вайбер». Викладачі згідно навчальної програми надсилають учням завдання. Нові теми пояснюють за допомогою відео, текстових повідомлень та у телефонному режимі. Наступний етап роботи викладачів - уважне спостереження за виконанням цих завдань та консультації.

Теоретичний матеріал, зокрема «Початковий курс історії мистецтва», викладають шляхом надання комплексів контрольних завдань (тести, реферати), виконання яких зараховується як складання тематичного оцінювання. У випускних класах завдання, які учні розпочали у школі завершують в дистанційному режимі під пильним керівництвом викладачів Наталії Савчук та Богдана Гордея.

Екзаменаційні роботи з композиції учні починали з ескізів, які надсилали викладачам. Після їх остаточного затвердження випускники готують екзаменаційні роботи. Кожний наступний етап роботи викладачі уважно вивчають та надають консультації.

Активно відбувається й виставкова діяльність. Учні школи брали участь у Всеукраїнському конкурсі «Вижницька палітра». Вони вибороли два перших місця (викладачі - Наталія Савчук, Богдан Гордей) та одне третє (викладач – Наталія Савчук). Надіслано 22 роботи на Міжнародний конкурс до Польщі у м. Торунь. На регіональний конкурс «Лінія і я» надіслали 14 робіт.

Школа долучилася до онлайн-заходів Кіцманської ОТГ, приурочених 75-й річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Учні надіслали малюнки на цю тему, які були виставлені на сторінці Кіцманської ОТГ.

Під час карантину всі викладачі працюють творчо. Удосконалюють свої знання з цифрової грамотності, готують методрозробки. Старший викладач Іванна Чорнявська створила методичну розробку по веденню дистанційного уроку з предмету «Рисунок» та розмістила цей відеоурок на каналі Ютуб.

Підсумкове оцінювання учнів, заповнення шкільної документації викладачі здійснюють, керуючись рекомендаціями методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів УМЦКБ.