Пам’ять вічно жива!

 Пам’ять вічно жива!«Ми – люди миру, зранені війною, заповідаєм покликом святим: Шануймо тих, хто не вернувся з бою! Уклін доземний воїнам живим!», - цими словами розпочався традиційний святковий мітинг-концерт з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні у Новодністровську.

 Урочисте велелюддя мешканців та гостей міста, які пройшли звичною ходою від площі перед управлінням, знову і знову пережило непрості миті спогадів, які зворушували слова ведучих – начальника відділу культури Альони Присакар та учениці гімназії Ольги Худиківської. Ятрили душу промови представників влади та учасників заходу, бентежили кожну клітиночку єства у пісенно-поетичних виступах вокалістів і декламаторів та флеш-мобах учнів навчальних закладів.

 Минуло 73 роки, як відлунали постріли війни і прозвучав салют перемоги, тож поряд із вітаннями з цим пам’ятним днем, усі низько схиляли голови на знак пошани перед ратним i трудовим подвигом наших батьків, дідів, прадідів, рідних, бажаючи нашій Україні мирного неба.