Новодністровську – 46!

DSC06358У календарі є безліч дат та урочистостей, які збирають новодністровців на загальноміські заходи. Але, безсумнівно, день народження малої Батьківщини є одним із найграндіозніших та найочікуваніших свят. Тож, у неділю, 7 липня, велелюдною громадою на міському стадіоні Новодністровськ зустрів своє 46-річчя.

Новодністровську ОТГ привітав мер міста Анатолій Іванович Болдашев, а до щирих поздоровлень приєдналися й поважні гості: народний депутат України Максим Бурбак та його брат-меценат Олексій Бурбак, який подарував присутнім на святі дітям солодощі, а нічному місту – феєрверк.

Тріо ведучих – Альона Присакар, Марина Довбенко та Анатолій Федорець - занурювали гостей свята в історію нашого славного міста та вміло вплітали концертні номери в канву оригінального задуму цьогорічних святкувань. Вперше у рамках відзначення Дня міста було проведено конкурс-рейтинг популярності та здобутків «Тріумф-2019», який спрямований на активізацію і розвиток професійності працівників різних галузей життя громади, стимулювання високих результатів у роботі.

Окремі слова привітань звучали на адресу ювілярів, які відзначили свої урочистості 7 липня – в унісон із рідним містом. Це – Іван Кучерявий (20 річчя), Анатолій Панькевич (40), Валентина Баранова (60), Валентина Фарфус (60), Світлана Сандіна (65), Ніна Юшкевич (70), Злагода Марія (70). Іменинників привітала директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марина Балацька, яка також вручила дипломи та статуетки у двох номінаціях «Тріумф-2019»: «Краща громадська організація міста» Місіонерське Християнське Товариство «Центр милосердя» (керівник Михайло Турко) та «Доброта всюди» сім’я Тетяни, Євгенія та Олександри Мардар.

Керівник Новодністровської лікарні Ольга Довбенко нагородила статуеткою та дипломом переможця в номінації «Кращий в галузі медицини» Тетяну Панікарову, лікаря офтальмолога вищої категорії.

«Спортивною гордістю міста» стала волейбольна команда Новодністровської ДЮСШ. Капітану Богдану Андроніку разом із поздоровленнями передала відзнаки начальник відділу молоді і спорту Тетяна Зубець.

Начальник відділу гуманітарної політики Людмила Пастушок відзначила у номінаціях: «Кращий в галузі освіти» Наталю Пашкову, керівника гуртків БДТ «Художня обробка соломки» та «Писанкарство»;

«Кращий заклад позашкільної освіти»: Будинок дитячої творчості (директор Наталя Глушко), Новодністровська музична школа (Наталя Портьє) та КУ «Новодністровська ДЮСШ» (Віталій Маркітан);

«Кращий в галузі культури»: у цій номінації Альона Присакар нагородила народний аматорський хор «Калина» (керівник Антоніна Камбур, акомпаніатор Михайло Рожко) та аматора сцени Анатолія Федорця.

У номінації «Військова доблесть» начальник Управління надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та мобілізаційної роботи Марія Рошка мала приємність відзначити кращого призовника строкової військової служби – рядового Олександра Нагірняка, кращого військовозобов’язаного військової служби за контрактом – майора Анатолія Кистругу, кращого працівника Державної служби України з надзвичайних ситуацій – начальника районного сектору Управління ДСНС в Чернівецькій області, підполковника служби цивільного захисту Сергія Селезньова; кращого працівника поліції – начальника сектору кримінальної поліції Новодністровського відділення поліції, капітана поліції Максима Бежнаря. Переможці дякували за високу нагороду, а Анатолій Киструга передав жовто-блакитний стяг, з яким його колись відправляли на службу, міському історичному музею.

Честь нагородити переможців наступних номінацій випала начальнику відділу економіки та управління комунальним майном Світлані Сабаш:

«Промислова надія міста» – ПП «Мітакс» (керівник Ігор Манаскуров);

«Кращий заклад громадського харчування» – піцерія «Едем» (керівник Анатолій Соловей);

«Втілення прогресивних рішень у сфері інфраструктури та благоустрою» – приватний підприємець Світлана Ковальська, власниця «АРТ-кафе» за спорудження закладу та благоустрій прилеглої території.

Заступник міського голови Ігор Нажига із приємністю вручив статуетку «Тріумф-2019» та диплом «Кращий господар старостинського округу» мешканцю с. Ломачинці Миколі Білоткачу.

Звичайно, на Дні міста-супутника гідростанцій були відзначені працівники енергетичної галузі. У номінації «Несу світло людям» було нагороджено аматорський вокально-інструментальний творчий колектив філії «Дністровська ГЕС» (аматор сцени Володимир Мотузок), машинний цех філії «Дирекція з будівництва «Дністровської ГАЕС» (начальник Юрій Хаян), група сторожів команди ВВО ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС». Енергетиків нагороджували директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота, представники Дністровської ГЕС Владислав Шайгородський та ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС» Олександр Прус.

А директор філії консорціуму «НВО «Укргідроенергобуд» в м. Новодністровськ Олег Філіпович вручив статуетку і диплом «Майстер будівельного ремесла» Сергію Слободянюку, начальнику дільниці будівельно-монтажних робіт філії консорціуму «НВО «Укргідроенергобуд».

«Підприємство – сумлінний платник податку»: філія «Дністровська ГЕС» ПрАТ «Укргідроенерго» (директор Вячеслав Клим) та ФОП Григорій Шелудько. Із заслуженим званням щиро вітала переможців начальник Новодністровської ДПІ Сокирянського управління ГУ ДФС у Чернівецькій області Алла Заришняк.

Окрасою урочистостей стали концертні номери у виконанні Наталі Власюк, Адель Ковальчук, Юліани Шелест, хору «Калина», Крістіни Закуреної, дефіле вихованців садочка «Радість» та переможців першого міського фестивалю-конкурсу «Дністровські зорі»: фольк-гурту «Співочі бабусі», гімнасток Катерини Тоцької та Лєри Грищук, вокалістів Крістіни Голєнок, Георгія Остафія, Ірини Понєтайкіної і Віталіни Заболотної із бек-вокал групою й підтанцьовкою (Дар’я Присакар, Софія Швець, Дар’я та Валерій Уманець) та гітариста-аматора Бориса Морозов. Низка хореографічних номерів від запрошеного колективу «Кучурівські барви» надавали святу буковинського колориту. Оскільки День міста цьогоріч припав на Івана Купала, програма завершилася розпалюванням ватри під чудовий вокальний супровід дівчат-красунь Сніжани Джус, Юліани Шелест та Олесі Мотузок, які запросили до купальського хороводу усіх охочих.

Наче мить пролетіло відзначення Дня міста–2019. Позаду залишилася титанічна робота величезного колективу людей, який попри усі організаційні труднощі та нюанси, таки зміг реалізувати на високому рівні новий формат святкування. Щира вдячність усім, хто вклав не просто працю, а й душу у те, щоб містяни та гості змогли відпочити від буденних клопотів.

Бажаємо рідному Новодністровську та його мешканцям процвітання, економічного зростання та розвитку під мирним небом Батьківщини.