Новодністровці відзначили день Державного Прапора України

denprap69153975 2400796296672477 1875345221521244160 oСонячним усміхом привітала святкова для держави днина 23 серпня тих, хто усією душею віддано і щиро шанує не просто українську символіку, а нашу державність, її історію, людей і вболіває за щасливе майбуття. У день Державного Прапора України в пам’ятних місцях Новодністровська городяни, представники організацій та установ міста на чолі з міським головою Анатолієм Болдашевим поклали квіти шани і вдячності тим, хто у різні роки й епохи завойовував мир і суверенність, даруючи Батьківщині та її людям мир і віру, — воїнам-афганцям, полеглим у боях під час Другої Світової війни, героям Небесної Сотні та оборонцям Вітчизни у війні на Сході.

Урочистий мітинг на площі перед відділенням зв’язку об’єднав усіх спільним спогадом, спільним болем і спільною мрією про розквіт української держави у мирі та свободі. Саме про це йшлося у вітальному слові очільника громади. А юні новодністровці налаштували на святкову єдність патріотичним велосипедним флеш-мобом. Історія Державного Гімну України та нашого стягу, яку відтворили ведучі Сніжана Джус та Юліанна Шелест, озвалася у серцях присутніх нетлінною пам`яттю про боротьбу українського народу за щасливе сьогодення. Патріотичні пісні у виконанні народного аматорського хору «Калина» та поетичні хвилюючі роздуми Інни Гончар додали особливих ноток цій днині.

Та все ж у кожній миті яскраво мерехтіла вдячність і до земний уклін нашим оборонцям, хто й донині відстоює українські рубежі на буремному сході держави, даруючи нам можливість зустрічати спокійні світанки і усміхнено святкувати у колі рідних та друзів. А вже промовистою кульмінацією урочистостей став живий ланцюг єднання, до якого запросила організатор дійства, начальник відділу культури Альона Присакар, — відтворення учасниками мітингу українського тризубу і спільне виконання Державного Гімну України набуло загального піднесення, після чого урочистою ходою із державною символікою присутні рушили вулицями міста, несучи навколо незнищенну українську надію.