У Путильський художній школі навчали писанкарству

IMG-d54485c4fd61b5bf8b90afae87e6aa38-VМинулого тижня у Путильській художній школі відбувся майстер-клас. Його провела відомий педагог, писанкарка, лауреат обласної мистецької премії ім. Г. Гараса Ганна Вережак. Життєва мета майстрині - показати красу Путильщини саме у писанці. На майстер-клас вона прибула з двома талановитими ученицями, які відвідують мистецьку творчу студію «Писанка» у с. Яблуниця, де майстриня вже протягом багатьох років навчає дітей мистецтву писанкарства.

Учні 1-2 класів художньої школи з цікавістю працювали над створенням маленького дива - писанки. Ганна Миколаївна свій майстер-клас супроводжувала цікавими розповідями про зародження писанки, легендами та віршами. Майстриня запропонувала учням написати писанку з символом великоднього хреста, це - символ Сина Божого, чотирьох сторін світу, чотирьох пір року. Цікаво було поглянути на дивовижно красиві зразки писанок – експонати домашнього музею Ганни Вережак та роботи її двох кращих учениць з Яблуниці.

Писанкарка продемонструвала учням різні види хрестів, а до роботи запропонувала найпростіший варіант. За ескізами діти писали різні писанки, вкладаючи у створення орнаменту частинку своєї душі.

Тарас КОВАЛЬЧУК,

директор КЗ «Путильська художня школа»