Процвітай же калиново, рідне слово!

 Процвітай же калиново, рідне слово!Щороку 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. З нагоди цього дня у Сокирянській центральній районній бібліотеці відбувся мовний круїз “Процвітай же калиново, рідне слово”, на яке завітала молодь Сокирян та усі небайдужі.

 

Ведуча заходу Людмила Тимчук розповіла про витоки рідної мови та її значення у житті людини. Щиро ділилася своїм спогадами про своє творче життя гостя заходу - член Національної спілки журналістів України, делегат Х з’їзду журналістів України, громадський активіст, творча і щира Катерина Тищенко. Вона закликала молодь любити, берегти та примножувати свою барвисту, калинову рідну мову. Бібліотеці вона подарувала книгу Василя Кривого “Животоки”. На заході власні вірші прочитала й місцева жителька Марія Мазур.

 Про співочу українську мову з натхненням читали вірші Валерія Отку, Богдана Грама та Андрій Савчук. Про тернистий шлях боротьби за рідну українську мову нагадала бібліотекар Наталя Каланча. Присутні ознайомилися з добіркою друкованих видань “Коштовний скарб народу”.