День Гідності та Свободи відзначили у Заставні

IMG 704521 листопада у Заставні працівники районного палацу культури біля пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні» провели мітинг-реквієм, присвячений п’ятій річниці революції Гідності та Свободи.

Учасники народного аматорського театру «Дивосвіт» та зразкового аматорського театру «Мандрівник» Заставнівського РПК виступили з інсценізацію «Майдан»-2013. Присутні на заході поклали квіти та запалили свічки пам’яті біля підніжжя пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні».

Своїми спогадами поділився та побажав миру і спокою в Україні учасник Майдану, перший заступник голови Заставнівської РДА Василь Молдован. Начальник відділу культури Заставнівської РДА Василь Барабащук подякував справжнім героям, які виборюють право України бути суверенною, єдиною державою та присвятив їм пісню «Плакала калина».

Ведуча Інна Маліцька наголосила: «Україна не раз піднімалася з колін. Побита і в ранах та нездоланна, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей. Терновим шляхом дійшла Україна до сьогоднішніх днів».

До всіх присутніх з болем та скорботою в серці звернулася Дівчина –Україна: «У вогні та диму страждають мої міста і села. Мене понищено, спалено. А найбільше серце обливається кров’ю за сотні моїх дочок і синів, які загинули від куль власної влади. Ще болять та кровоточать рани, земля захлинається від крові та сліз матерів, сестер, побратимів». У пам'ять про загиблих Герої Небесної Сотні та воїнів АТО вона піднесла сплетений вінок калини до пам’ятного знаку як символ миру в Україні.